Miętowo-cytrynowy i świeży: idealne połączenie na długie letnie wieczory z przyjaciółmi
Składniki
Instrukcja
Niskoalkoholowy, lekki koktajl z mniejszą zawartością cukru resztkowego, z jednocześnie musującym i orzeźwiającym ciałem
Składniki
- sok z 6-ciu pomarańczy
- 3 łyżki Triple-Sec
- kostki lodu
- plasterki pomarańczy do dekoracji
Instrukcja
Najpierw wlej Vinho Verde, potem sok pomarańczowy, odrobina Triple Sec dla odmiany i na koniec odrobina lodu, by podtrzymać temperaturę a nie rozwodnić koktajlu. Na wierzch połóż plasterek lub dwa pomarańczy, a resztę wykorzystaj do udekorowania każdego fletu. Serwuj.
Doskonały pomysł na imprezy w większym gronie.
Składniki
- 1 pomarańcza
- 2 czerwone jabłka (posiekane)
- 2 łyżki soku z cytryny
- gałka muszkatołowa
- pół ananasa
- miód
- Kostki lodu
Instrukcja
Orzeźwiający akcent świeżej mięty i wytrawność w jednej małej szklaneczce.
Instrukcja
Zmiażdżyć świeżą miętę lodem za pomocą moździerza i tłuczka i dodać pół soku z cytryny lub limonki. Wymieszaj Vinho Verde, wodę i gin w dużej szklance. Dodaj miód i wymieszaj. Na koniec dodaj do mieszanki posiekaną miętę z pokruszonym lodem.
Niech ogarnie cię róż pijąc tego orzeźwiającego drinka.
Instrukcja
Zmiksuj 200g truskawek i cukier. Dodaj kilka kropel soku z cytryny do maceracji. Na koniec dodaj schłodzoną butelkę Destalo Vinho Verde Rosé. Wrzuć kilka kostek lodu do podtrzymania temperatury.
Vinho Verde Sangria, stworzony z myślą o wylegiwaniu się przy basenie, jest niskoalkoholowym napojem, lekkim, orzeźwiającym, którym można cieszyć się z przyjaciółmi i rodziną.
Instrukcja
Upewnij się, że wszystkie składniki zostały schłodzone, zwłaszcza wino, które należy schłodzić do temperatury od 12ºC do 15ºC. Zacznij mieszać owoce z cukrem. Pozwól mu macerować, aby uwolnić jego naturalne cukry i smaki. Dodaj wino i wodę gazowaną, ale dopiero przed podaniem. Posyp trochę posiekaną miętą, aby nadać świeżości.