Eleganckie, fantazyjne
i odważne!

Energiczne, wyraźnie odświeżające Vinho Verde Red to młodzieńcze, złożone doświadczenie o ciemno rubinowym kolorze i silnym, ale gustownym podobieństwie do dzikich jagód.

Lżejsze niż większość i wyjątkowo aromatyczne

Vinho Verde ma orzeźwiające wykończenie zapewniane przez wyważoną mieszankę rodzimych odmian, różniących się w zależności od koloru i cech.

Amaral

Winogrona o rubinowym kolorze, dające pikantne aromaty, a jednocześnie odważne, pełne tekstury.

Borraçal

Z niebieskawych jagód zmienia się w rubinowoczerwone wina. Jest to rustykalna, perfumowana, kwaśna i żywa odmiana winogron.

turtle-circle

Vinhão

Odmiana winorośli o intensywnym kolorze z regionu Douro DOC, dająca najbardziej ciemne i nieprzejrzyste wina. Oferuje mocne, rustykalne podniebienie, pełną konsystencję z wysokim poziomem kwasowości.

Ekstrawagancki Żółw

Konserwatywny, klasyczny, snob jednak o pełnej wdzięku postawie, o wybitnym, delikatnym ale też mocnym i odważnym podniebieniu.

Z tego gada zrobisz świetne koktajle!

Tu masz jeden z nich 😉

Vinho Verde Sangria, stworzony z myślą o wylegiwaniu się przy basenie, jest niskoalkoholowym napojem, lekkim, orzeźwiającym, którym można cieszyć się z przyjaciółmi i rodziną.

Składniki

  • pół butelki Destalo Vinho Verde Red
  • 1 pomarańcza (pokrojona w kostkę lub plastry)
  • 1 cytryna (pokrojona w kostkę lub plastry)
  • laska cynamonu
  • 1 czerwone jabłko (pokrojone w kostkę lub plastry)
  • 100g cukru brązowego
  • lód
  • mięta
  • szklanka wody gazowanej

Instrukcja

Zmiksuj 200g truskawek i cukier. Dodaj kilka kropel soku z cytryny do maceracji. Na koniec dodaj schłodzoną butelkę Destalo Vinho Verde Rosé. Wrzuć kilka kostek lodu do podtrzymania temperatury.

Sangria Destalo Vinho Verde drink

Podziel się przepisem z przyjaciółmi!

Facebook
Twitter
LinkedIn

D.O.C

Denominação de Origem Controlada

Każda butelka jest wyjątkowa. Naprawdę wyjątkowa.
Każda butelka jest certyfikowana i identyfikowana numerowaną pieczęcią gwarancyjną, aby zapewnić jakość wszystkich metod i procesów, wydaną przez Komisję Regionu Vinho Verde.